Takknemlighet er medisin!

0
118

Bibelen oppfordrer oss til å være takknemlige. Hvorfor?

Jeg tror at Bibelen er inspirert av vår Skaper, og at den på mange måter er bruksanvisningen til hvordan vi mennesker kan leve optimale liv som tilfredsstiller oss på dypet og som er til velsignelse for andre.

Ta for eksempel dette med glede. I Ordspråksboken som er skrevet ca år 950 f. Kr. står det at glede i hjertet gir god helse. I dag finnes det studier som viser hvilken helsemessig gevinst latter og glede har på kroppen. Jeg hørte nylig at immunforsvaret vårt er styrket i 45 minutter etter at vi har hatt en god latter.

Så var det dette med takknemlighet. I Paulus’ 1. brev til Tessalonikerne sier han, ”takk under alle forhold! For dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus.” Han sier ikke at vi skal takke for alle forhold, men under alle forhold. Det er en viktig differanse. Bibelen er så klar på at Gud bare gir GODE gaver til oss. Han er kjærlighet. Det vonde kommer fra djevelen, og det takker vi ikke for.

Men vi skal altså ha en holdning av takknemlighet. Hvorfor, spurte jeg innledningsvis. Er det fordi Gud trenger det og vil ha det for Sin egen del? Vel, jeg tror det er fordi vi trenger det. Takknemlighet er en slags medisin for oss som hjelper mot en rekke tilstander. Her er noen:

Først av alt hjelper det mot egoisme. Takknemlighet gjør at vi får blikket bort fra oss selv, og anerkjenner hva Gud og andre mennesker betyr for oss. Det gjør at vi får lyst å gi noe tilbake, og dermed beriker det også våre relasjoner.

Takknemlighet hjelper mot uønsket kjøpetrang! Sagt med glimt i øyet, men det er faktisk sant. Dette er et tips til Luksusfellens deltagere. Når jeg får lyst å kjøpe noe som jeg virkelig ikke burde bruke penger på (for meg er det som regel noe innen interiør), så begynner jeg å takke for alt det som jeg allerede har. Da er det mye lettere å forlate butikken med tomme hender og full lommebok.

Takknemlighet hjelper også mot stress og indre uro. Mange sliter med å stilne tankene sine i det voldsomme tempoet vi lever i, og det tærer på den mentale helsa, så vel som den fysiske. Ved å fokusere på ting som du er takknemlig for, konsentrerer du din oppmerksomhet og det gjør at musklene slapper av, kroppen roer seg og stresset minsker. Et supert beroligende middel, uten negative bivirkninger! Dessuten er det helt gratis.

Er du overbevist? Vi burde definitivt gjøre det til en livsstil å være takknemlige.